Facebookinstagram

Fardis Residential Building

COMING SOON

Tokyo Pop Lab

The Tokyo International Popular Culture Laboratory, is a complex and profound building type which must provide high quality education spaces. It must be a sociable and comfortable space where the students can feel at home and be able to easily interact with one another. Bearing in mind that the competition site is located in a busy part of Tokyo, we decided to create a connection between our site and the city. Thus designing a circulation route connecting the streets on the East and the North side together, introducing a welcoming environment where people passing by are encouraged to walk through our site instead of having to go around the building. By doing so, not only are we creating a faster route for pedestrians, but also giving them the opportunity to observe and appreciate the pop culture exhibition, showcased outside. Through a detailed analysis of the site and the context,...

Sanati Management Building

Due to the deep nature of this project, the main idea was to allow natural light to enter every single space. Thus subtracting from the overall mass and creating a horizontal void through the entire building allowed us to gain the most natural light and form pleasant green terrace spaces in the heart of the building. Vertical louvers have been used on the south facade of the building to control direct sun light and to gain a more consistent looking facade. On the north facade however the louvers are set further apart as there is no direct light needing to be blocked whilst allowing sufficient natural light to enter the space. When designing this project we strived to create quiet spaces with adequate natural lighting and ventilation to form sustainable office environments. ایده ی اصلی طراحی این گونه شکل گرفت که با توجه به عمق زیاد پروژه به گونه ای نور را به داخل هدایت کرده و در حد...

Diba Mixed use

Staying on one of the most thriving and ancient commercial part of Tehran has dedicated a special situation for this project. When visiting the site, the lively atmosphere was the most remarkable aspect, so we extended this mobility to our facade. The irregular and multidirectional movement on the walls bring out the façade, from inactivity and made a lively and energetic look for it, like it’s made of a self-organizing skin of alive animal. The terrace on the food court level, increases the connection between inside and outside of the building. Glazing the ground floor reduces the impact of narrow alley of the project and invite customers into the building. Design Team: Alireza Esfandiari, Mohammadreza esfandiari, Hilda Tehrani Location: Tehran, Iran Date: 2016 Status: Competition Proposal قرار گرفتن در قلب یکی از پر رونق ترین و قدیمی ترین مناطق تجاری پایتخت موقعیتی منحصر به فرد به...

Gilan University Entrance University

The main Idea of this project is to design the entrance as a Space not as an Statue.we tried to use Native Symbols to design the project.   کلید واژه ها : بیرون _ مرز _ درون !!! ایده اصلی شکل گیری پروژه طراحی ورودی به مثابه فضای ورودی و نه دروازه ورودی بوده است. در واقع سردر مجموعه عناصری است که ((محیط بیرون)) را به ((محیط درون)) متصل می کند، مرزی است که با گذار از آن وارد حریمی دیگر ، هویتی دیگر و اتمسفری دیگر میشویم. ما به عنوان طراحان پروژه نوک پرگارمان را دقیقا روی مفهوم ((مرز)) گذاشتیم با تمرکز روی این پرسش که چگونه فصل مشترک دوگانه ی ((بیرون و درون)) میتواند فضایی مجرد با اتمسفر و هویتی منحصر به خویش باشد و در عین حال نقش وصل کننده و آشتی دهنده ی دو فضا را ایفا کند.اینگونه شد که دیگر بار و این بار با در نظر گرفتن سه گانه ی ((بیرون،مرز و درون)) شروع به نگارش سناریویی جدید کردیم، سناریویی که هر یک ازین سه کاراکتر دیالوگ خود را دارد. در معماری ایرانی این مرز را مجموعه ای از...

Zanjan Commercial And Sport Center

Zanjan social and sport center will have important role in the future of Zanjan province .we had Four main ideas to design this project 1-although structure is a necessary part of the building but always is hidden behind walls. In this proposal we decided to expose the structure of the building, the result is an integrated building that structure forms its exterior and interior spaces. Also the result is a building that respect its mountainous background . 2- Site of the project has a big hole in it .we use this space for lightening the underground and parking spaces 3- Building is located in a wilderness with a beautiful perspective so we decided to use the roof as a public plaza that allows visitors to go above it and enjoy . 4-The west and east side of the building are designed to avoid bad sun light come in.but north and south facades are glassy to let the good lights come in....